LR pixel

Veterinærsygeplejersker på vej i konflikt

20140512-160012-4-1920x1281we
En undersøgelse som denne fra Centrum Dyreklinik i Rødovre, hvor der ikke er en veterinærsygeplejerske til stede, bliver hverdag fra februar, hvor de nedlægger arbejdet. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
22. dec. 2021 14.01
Til februar vil veterinærsygeplejerskerne for første gang nedlægge arbejdet, efter lange forhandlinger brød sammen i november.

A4 Overenskomst kunne i november fortælle, at forhandlingerne mellem veterinærsygeplerskerne og arbejdsgiverne var brudt sammen.

Det skete efter et langt forløb, som blandt andet var blevet præget af en kontroversiel sætning fra arbejdsgiverne.

LÆS OGSÅ: "De piger er jo ligeglade med løn. De vil bare have et Miaw!"

Og nu står det klart, at veterinærsygeplejerskerne for første gang nogensinde er på vej i konflikt. Det oplyser Serviceforbundet i en pressemeddelelse.

"Vi måtte til sidst konstatere, at vi ikke kan nå hinanden," fastslår Serviceforbundets formand, John Nielsen.

Uenighed om data

Ifølge pressemeddelelsen skyldes uenigheden, at grupperne ser vidt forskellige på den økonomiske tilstand i branchen. Serviceforbundet, som under FH organiserer veterinærsygeplejerskerne og 11 andre forbund, fremlagde data fra Danmarks Statistik, som der ikke kunne nås til enighed om.

LÆS OGSÅ: Forhandlinger brudt sammen: Veterinærsygeplejersker på vej med konfliktvarsel

"Fremlagte tal om branchens vækst og indtjening fra Danmarks Statistik blev afvist med den begrundelse, at arbejdsgiverforeningen ikke stoler på Danmarks Statistik, når det kommer til veterinærbranchens økonomiske tilstand,” udtaler John Nielsen i pressemeddelelsen.

Konflikten træder i kraft 1. februar, præcis seks måneder efter, forhandlingerne blev indledt i august.