LR pixel

Venstre-borgmester ventes at blive formand for Krifa

Eik_Bidstrup__1_
"Jeg er stor tilhænger af Krifas syn på arbejdsmarkedet – at arbejdstager og arbejdsgiver er hinandens forudsætninger og ikke modsætninger. Jeg har i mit virke som borgmester set, hvad konflikter forårsager, og det er sjældent noget godt,” siger Eik Dahl Bidstrup. Foto: Krifa
3. mar. 2021 12.42
Borgmesteren i Dragør, Eik Dahl Bidstrup (V), bliver med stor sikkerhed ny formand for fagforeningen Krifa. I givet fald stopper han som borgmester 1. juni, og det bliver med ‘blandede følelser’.

“Denne opdatering skriver jeg med blandede følelser.”

Sådan indleder Dragørs borgmester Eik Dahl Bidstrup (V) et opslag på Facebook. De blandede følelser skyldes, at den 46-årige mand efter syv år med borgmesterkæden på Amagers sydspids med al sandsynlighed bliver ny arbejdende formand for fagforeningen Krifa. Det skriver NB-Kommune.

LÆS OGSÅ: Striden der truer fagbevægelsens sammenhold

Eik Dahl Bidstrup er kandidat, når Krifa skal vælge ny formand 28. maj. Og da fristen for indlevering af kandidaterklæringer udløb i søndags, var han den eneste kandidat. I øvrigt indstillet af en enig hovedbestyrelse. Det betyder, at han næsten med sikkerhed bliver valgt til ny formand på Krifas repræsentantskabsmøde 28. maj 2021.

Det vil samtidig betyde et farvel til borgmesterjobbet i Dragør, som Eik Dahl Bidstrup har beklædt siden 2014. I sit Facebook-opslag skriver han:

“Hvis jeg bliver valgt til formand vil jeg stoppe som borgmester i Dragør senest d. 1/6 2021 og dermed heller ikke stille op til kommunalvalget her sidst på året.”

Når Eik Dahl Bidstrup har lidt blandede følelser med sin beslutning, hænger det sammen med, at han er glad for borgmesterhvervet. I hvert fald skriver han på Facebook:

“Igennem de sidste 7 år, har jeg som borgmester arbejdet med nogen, af de mest spændende mennesker jeg har mødt. Glæden ved at lære de mange borgere at kende og være i god dialog med jer, forvaltningen, lokalpolitikere og landspolitikere, er oplevelser jeg vil huske for evigt.”

Lidt kendt formand går af

Hvis han bliver valgt som formand kommer Eik Dahl Bidstrup til at afløse Søren Fibiger Olesen, som har stået i front for Krifas repræsentantskab og hovedbestyrelse i 20 år. Søren Fibiger Olesen har været en drivende kraft i at gøre Krifa til landets fjerdestørste fagforening. 

Formandskandidat Eik Dahl Bidstrup har i de seneste seks år siddet i Krifas Advisory Board for God Arbejdslyst, hvor meningsdannere og eksperter har bidraget med input og viden til Krifas trivselsarbejde.

“Krifa er enormt spændende som organisation, og jeg ser Krifa som en central spiller på fremtidens arbejdsmarked,” lyder det fra Eik Dahl Bidstrup ifølge en pressemeddelelse.

Trækker på erfaring

Den nuværende borgmester har stor sympati for Krifas mission om at fremme god arbejdslyst, og formandskandidaten har masser af erfaringer at trække på.

“Jeg er stor tilhænger af Krifas syn på arbejdsmarkedet – at arbejdstager og arbejdsgiver er hinandens forudsætninger og ikke modsætninger. Jeg har i mit virke som borgmester set, hvad konflikter forårsager, og det er sjældent noget godt,” siger Eik Dahl Bidstrup.