LR pixel

Utilfredsheden ulmer:
Er sygeplejerskerne på vej med et nej til OK-aftale?

20210219-134525-L-1920x1277we
- Min tålmodighed om at få lukket løngabet ved overenskomstbordet, har været opbrugt siden konflikten i 2008, siger Grete Christensen, formand for Dansk Sygeplejeråd. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
TEMA: OK21
12. mar. 2021 05.45
Det lykkedes ikke Dansk Sygeplejeråd at indfri medlemmernes store forventninger til OK21. Nu er spørgsmålet, om sygeplejerskerne stemmer ja til aftalen. Alternativet er et kaotisk forår på hospitalerne.

Siden pandemien landede midt iblandt os for præcist et år siden, har sygeplejerskerne knoklet sig til helteroller ude i sygdommens frontlinje. Det har de gjort velvidende, at de har sat deres egen sundhed på spil.

Det bør belønnes, siger sygeplejerskerne. Og frem mod OK21 opbyggede de nogle enorme forventninger til resultatet. De fik sig et skud for boven, da forhandlerne landede en aftale for få uger siden. Den gør på ingen måde op med det historiske lønefterslæb, som sygeplejerskerne føler de lider under.

Alt det er sygeplejerskerne stort set enige om. De er til gengæld uenige om, hvad de skal svare til resultatet. Ja eller nej.

Den ene fløj holder på, at kampen for lønefterslæbet slet ikke hører til ved overenskomstforhandlingerne. Den anden vil bruge den aktuelle urafstemning til at sige fra. Det kan de gøre fra fredag, når afstemningen begynder.

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

A4 Overenskomst

1 Bruger

4.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)

Adgang til den nyeste viden inden for fagpolitik, ligeløn, social dumping, konflikter, EU og forhandlinger

Få adgang nu

3 Brugere

8.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
√
Adgang til dig og
2 kollegaer
√
Du er i gang på
2 minutter

Kun 2.949 per person/år

Få adgang nu

5 Brugere

12.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
Adgang til dig og
4 kollegaer til en stor
besparelse

Kun 2.569 per person/år

Få adgang nu
A4 Overenskomst
Allerede abonnent?

Glemt kodeord