LR pixel

Tillidsrepræsentant:
Kære kolleger, grib nu chancen for uddannelse

Paw1
24. maj 2022 06.15
Dette er et debatindlæg. Det er udtryk for skribentens holdning. Du er velkommen til at deltage i debatten - send dit indlæg til [email protected].

VI LEVER I ET LAND, hvor uddannelse er gratis, og arbejder man under overenskomst, som jeg gør, ja, så kan man få to ugers selvvalgt uddannelse om året. Med løn.

LÆS OGSÅ: Kun halvdelen af overenskomst-milliard til efteruddannelse er brugt på formålet: 'Vi har selvfølgelig et ansvar'

Jeg oplever kolleger, der i dagligdagen godt kunne bruge et truckcertifikat eller måske en dybere indsigt i det, de faktisk går og laver på lageret. På mit arbejde har vi en varemodtagelse. Her modtager de containere, trailere og varevogne med gods. Det skal de bruge hjælpemidler til, og det kræver et certifikat.

Kollegaen ønsker ikke at gå 15 procent ned i løn. 15 procent i 10 dage for at investere i sig selv, dygtiggøre sig og stå stærkere selv
Paw Lynggaard, lagerarbejder, plukker og tillidsrepræsentant

EN AF MINE KOLLEGER kommer hen til mig en mandag i pausen, og vi får en snak om, at det til tider kan være lidt kedeligt, når man kun kan kigge på, mens gaffeltrucken tømmer traileren. Det kan jeg godt følge ham i, så jeg fortæller ham, at han kan få truckcertifikat gennem den selvvalgte uddannelse. Jeg fortæller også, at man får løn, 85 procent af sin løn, under uddannelsen, og dér stopper vi. For kollegaen ønsker ikke at gå 15 procent ned i løn. 15 procent i 10 dage for at investere i sig selv, dygtiggøre sig og stå stærkere selv.

GUIDE: Har du ret til efteruddannelse? (og hvor meget?) - Få svaret her

Jeg argumenterer med, at han får papir på det, får nemmere opgaver på arbejdet efterfølgende, og at han bliver lidt mere attraktiv på arbejdsmarkedet, hvis han skulle blive fyret. Jeg prøver at sige, at det jo er en investering i et arbejdsliv, der er langt og nok bliver længere, men lige lidt hjælper det. Det er simpelthen ikke interessant nok, når man skal lidt ned i løn. Det ærgrer mig. For det er så vigtigt at investere i sig selv, sit eget helbred og sin egen fremtid. Det tror jeg også, at nogle arbejdsgivere glemmer engang i mellem.

VI HAR RIGTIG FINE LØSNINGER i overenskomsterne for at blive efter- og videreuddannet, få en chance og blive bedre. Så grib mulighederne, kære kolleger. De er der, og det batter. Hvorfor? Fordi når man bliver god til noget, bliver man også mere effektiv, og bliver man mere effektiv, får man mere fra hånden. Vil du være med?

PS. Jeg har ikke selv truckcertifikat - endnu.

Deltag i debatten - send dit indlæg på maks. 600 ord til [email protected].