LR pixel

Sygeplejerske om OK21:
Vi har nogle politikere, som ikke ønsker at komme os til undsætning

Louise_M__nster_2
- På min afdeling er tre kolleger blevet prikket og rykket til coronaafsnittet. Jeg er nervøs for at blive den næste, siger sygeplejerske og tillidsrepræsentant Louise Mønster. Foto: Privat
3. feb. 2021 08.52
En undersøgelse fra Dansk Sygeplejeråd konkluderede i december, at over halvdelen af landets sygeplejersker overvejer at sige op, hvis ikke deres arbejdsforhold forberedes. En af dem, der snart har fået nok, er 35-årige Louise Mønster. Hun arbejder som sygeplejerske på Rigshospitalet, hvor hun også er tillidsrepræsentant.

For et år siden slog Rigshospitalets afsnit for Operationsmodtagelse og Opvågning OMO dørerne op. Her bag den nye Nordfløjs hvide facade modtages mange patienter af Louise Mønster, når de slår øjnene op efter en operation. Selvom den 35-årige sygeplejerske ikke er i direkte kontakt med coronapatienter, er hun i høj grad påvirket af pandemien.

 – Vi har dagligt 100 mennesker gennem vores opvågning. De kan potentielt være smittede, og det fylder selvfølgelig meget. Alle er bange for at blive smittet, fortæller Louise Mønster til A4 Overenskomst. 

Før Mønster blev ansat på OMO, hvor hun også er tillidsrepræsentant, arbejdede hun syv år på Rigets øre-, næse- og halsafdeling. 

LÆS OGSÅ: Seniorbombe truer kommuner: 'Det er ret alvorligt'

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

A4 Overenskomst

1 Bruger

4.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)

Adgang til den nyeste viden inden for fagpolitik, ligeløn, social dumping, konflikter, EU og forhandlinger

Få adgang nu

3 Brugere

8.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
√
Adgang til dig og
2 kollegaer
√
Du er i gang på
2 minutter

Kun 2.949 per person/år

Få adgang nu

5 Brugere

12.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
Adgang til dig og
4 kollegaer til en stor
besparelse

Kun 2.569 per person/år

Få adgang nu
A4 Overenskomst
Allerede abonnent?

Glemt kodeord