LR pixel

Politiformand:
Sygeplejerskernes lønkampagne risikerer at skade fællesskabet

20210127-141048-L-1920x1001we
Heino Kegel har været formand for de danske betjente, siden han vandt et kampvalg i januar 2021. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
29. dec. 2021 06.05
Heino Kegel ser tilbage på sit første år som formand for Politiforbundet. Han mener ikke, at 2021 har budt på store fagpolitiske sejre, og han kalder sygeplejerskerne kamp for mere løn en udbryderkamp, der kan sætte sammenholdet i fagbevægelsen over styr.

Beskriv et øjeblik fra 2021, der har gjort særligt indtryk på dig?

2021 har været et meget specielt år, såvel på grund af corona-restriktioner, som den udbryderkamp og kampagne sygeplejerskerne har ført, som med mine øjne kan være særdeles farlig, for den risikerer at splitte det faglige sammenhold og fællesskab.

Hvis vi alle skal kæmpe for os selv baseret på en følelseskamp om, hvem der har det hårdest og er mest pressede, for at få lidt mere i løn, så bliver alle, også velfærdssamfundet, tabere.

Jeg synes ikke, 2021 har budt på store fagpolitiske sejre i det store billede, snarere grund til bekymring og opsplitning
Heino Kegel, formand, Politiforbundet

Jeg mangler det fælles og langsigtede lys, og fokus på faglighed, bedre vilkår, trivsel, og opgør med djøf-vælde og detailstyring. Nogle tusinde kroner ekstra i løn skaber ikke bedre vilkår eller forhold. Det splitter os bare i en tid, hvor vi mere end nogensinde har brug for at sætte driften og mangel på faglighed og fornuft i den offentlige sektor på dagsordenen.

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

A4 Overenskomst

1 Bruger

4.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)

Adgang til den nyeste viden inden for fagpolitik, ligeløn, social dumping, konflikter, EU og forhandlinger

Få adgang nu

3 Brugere

8.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
√
Adgang til dig og
2 kollegaer
√
Du er i gang på
2 minutter

Kun 2.949 per person/år

Få adgang nu

5 Brugere

12.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
Adgang til dig og
4 kollegaer til en stor
besparelse

Kun 2.569 per person/år

Få adgang nu
A4 Overenskomst
Allerede abonnent?

Glemt kodeord