LR pixel

Sygeplejerskernes formand før OK21:
Mange medlemmer overvejer at forlade faget

20180417-122513-L-1920x1277we
– Jeg tror ikke, at du skal spørge ret mange sygeplejersker for at blive bekræftet i, at det står så galt til. Derfor er det mit udgangspunkt forud for forhandlingerne at sige til arbejdsgiverne, at de bliver nødt til at tage det alvorligt, hvis de vil fastholde et sundhedsvæsen, der hænger sammen, siger Grete Christensen til A4 Overenskomst. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
TEMA: OK21
24. nov. 2020 17.30
Danskerne nikker anerkendende, når talen falder på sygeplejerskernes indsats under coronakrisen. De hvide kitler har knoklet sig til helteroller, ikke mindst fordi de samtidig har sat deres egen sundhed på spil. Nu mener de, at de skal belønnes ved de kommende overenskomstforhandlinger.

Ifølge sygeplejerskerne er lønefterslæbet blevet så uacceptabelt under coronakrisen, at flere overvejer at finde sig noget andet at lave. Det fortæller formanden for Dansk Sygeplejeråd Grete Christensen.

– Jeg tror ikke, at du skal spørge ret mange sygeplejersker for at blive bekræftet i, at det står så galt til. Derfor er det mit udgangspunkt forud for forhandlingerne at sige til arbejdsgiverne, at de bliver nødt til at tage det alvorligt, hvis de vil fastholde et sundhedsvæsen, der hænger sammen, siger Grete Christensen til A4 Overenskomst.

– Det falder fra hinanden, hvis ikke vi har det nødvendige antal sygeplejersker. Det har vi ikke i øjeblikket, hvor der er stor mangel på dem. Vi har simpelthen problemer med at erstatte de sygeplejersker, der forlader faget, tilføjer hun.

Grete Christensen henviser til facebookgruppen ”Sygeplejersker er mere værd”, der har over 17.000 medlemmer. Gruppens formål er at råbe op, og nærmest tvinge politikerne til at forholde sig til udfordringerne med at rekruttere og fastholde sygeplejersker i det offentlige sundhedssystem.

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

A4 Overenskomst

1 Bruger

4.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)

Adgang til den nyeste viden inden for fagpolitik, ligeløn, social dumping, konflikter, EU og forhandlinger

Få adgang nu

3 Brugere

8.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
√
Adgang til dig og
2 kollegaer
√
Du er i gang på
2 minutter

Kun 2.949 per person/år

Få adgang nu

5 Brugere

12.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
Adgang til dig og
4 kollegaer til en stor
besparelse

Kun 2.569 per person/år

Få adgang nu
A4 Overenskomst
Allerede abonnent?

Glemt kodeord