20180417-122513-L-1920x1277we
– Jeg tror ikke, at du skal spørge ret mange sygeplejersker for at blive bekræftet i, at det står så galt til. Derfor er det mit udgangspunkt forud for forhandlingerne at sige til arbejdsgiverne, at de bliver nødt til at tage det alvorligt, hvis de vil fastholde et sundhedsvæsen, der hænger sammen, siger Grete Christensen til A4 Overenskomst. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Sygeplejerskernes formand før OK21:
Mange medlemmer overvejer at forlade faget

TEMA: OK21
24. nov. 2020 17.30
Danskerne nikker anerkendende, når talen falder på sygeplejerskernes indsats under coronakrisen. De hvide kitler har knoklet sig til helteroller, ikke mindst fordi de samtidig har sat deres egen sundhed på spil. Nu mener de, at de skal belønnes ved de kommende overenskomstforhandlinger.

Ifølge sygeplejerskerne er lønefterslæbet blevet så uacceptabelt under coronakrisen, at flere overvejer at finde sig noget andet at lave. Det fortæller formanden for Dansk Sygeplejeråd Grete Christensen.

– Jeg tror ikke, at du skal spørge ret mange sygeplejersker for at blive bekræftet i, at det står så galt til. Derfor er det mit udgangspunkt forud for forhandlingerne at sige til arbejdsgiverne, at de bliver nødt til at tage det alvorligt, hvis de vil fastholde et sundhedsvæsen, der hænger sammen, siger Grete Christensen til A4 Overenskomst.

Glemt kodeord