LR pixel

Sygeplejerske til Magnus Heunicke:
Hvad nytter endnu en kommission - lyt nu til os!

TR-Louise-Rigshospitalet_013__1_
Foto: Anders Espersen Marlow
22. mar. 2022 06.30
Dette er et debatindlæg. Det er udtryk for skribentens holdning. Du er velkommen til at deltage i debatten - send dit indlæg til [email protected].

KÆRE MAGNUS HEUNICKE. Hvad nytter det med kommissioner og reformer for at forbedre sundheden og redde systemet?

LÆS OGSÅ: Overblik: Her er regeringens udspil til en sundhedsreform

Et løft af sundhedssystemet har været tiltrængt længe, men hvad med at evaluere de ting, som virker og udvikle dem og samtidig skrotte de ting, som ikke virker?

Det har vi ikke tradition for i dansk politik. I dansk politik er der traditioner for kommissioner, nye undersøgelser og nye statistikker.

Når tingene spidser til på et område som sundhedssystemet, hvor politikerne risikerer at miste stemmer fra familien Danmark, kommer der vupti et udspil fra Christiansborg fulgt af en række løfter pakket lækkert ind med en sløjfe lavet af guld og grønne skove.

En konsekvens af uendelige lovning på guld og grønne skove er, at I politikere og jeres embedsmænd har lukket øjnene for befolkningsudviklingen de sidste ti år. Det mærker vi konsekvenserne af nu, hvor sundhedssystemet er på spanden.

VI ER MANGE sygeplejersker, der bliver demotiveret, når vi skal blive ved med at høre på, at vi skal gå op i tid, give den en ekstra indsats for at fjerne ventelisterne i løbet af 2022 samtidig med, at vi skal afbureaukratisere sundhedssystemet, sådan som de sidste syv regeringer har pippet op om uden konkrete planer eller handlinger. Nåh ja, så skal vores sygefraværsprocent samtidig ligge et bestemt sted.

Det er ikke raketvidenskab, at ønsker man dygtige, kompetente og højt specialiserede medarbejdere, så koster det på honoreringen
Louise Mønster, sygeplejersker og TR på Rigshospitalet

Det er ikke raketvidenskab, at ønsker man dygtige, kompetente og højt specialiserede medarbejdere, så koster det på honoreringen og på vilkårene. Et godt arbejdsmiljø og gode vilkår koster penge. Det hele koster penge, men det snakkes der ikke om.

Vi sygeplejersker har i mange år budt ind med rigtig mange forskellige forslag til, hvordan man kan forbedre, fastholde og rekruttere personale. I stedet er vi endt med at bløde medarbejdere, og vi har påvist at sundhedssystemet bygger på massivt overarbejde og fleksibilitet fra medarbejdernes side. Samtidig er uddannelsestilslutningen faldet med 36 procent det seneste år, og ser vi på den seneste fem års periode er tilslutningen faldet med hele 45 procent, jf. danske professionshøjskoler på baggrund af data i optagelse.dk.

LÆS OGSÅ: Færre vil være sygeplejerske, pædagog og socialrådgiver

En anden undersøgelse fra Damvad Analytic fra maj 2021 viser, at der i 2030 vil mangle 8.200 sygeplejersker. I sundhedsreformen beskrives det, at i 2030 vil tilgangen til sundhedsvæsnet stige med 30 procent flere patienter pr. år. Disse patienter vil leve længere med deres kroniske tilstande, som vil kræve højt specialiserede og kompetente sygeplejersker.

LÆS OGSÅ: Slår alarm over mangel på velfærdsuddannede: Svært at forestille sig østeuropæisk arbejdskraft undervise i skolerne

MEN KÆRE MAGNUS Heunicke, hvad nytter det at råbe op og deltage aktivt med løsninger, når vi ikke bliver lyttet til? Det er om muligt mere demotiverende, når man så desværre ender med at få ret, så får man virkelig lyst til at give op! Men hvis vi giver op, hvordan skal vi så være med til at tage hånd om hinanden? Jeg er ikke helt parat til at give op endnu. Men der er godt nok mange lag, man skal råbe igennem. 

Der er nogle gode takter i jeres nye udspil til en sundhedsreform. Det er svært som sygeplejerske at være uenig i, at selvstændige virksomhedsområder vil gøre opgaveløsningerne lettere for os. Endda lette nogle konkrete bureaukratiske arbejdsgange.

Særligt i kommunal regi vil det lette en række arbejdsgange betydeligt, og det er der hårdt brug for. 

Sygeplejersker har kompetencerne til at handle selvstændigt og indlede undersøgelser og behandlinger. De har desværre ikke den formelle ret. Det skal naturligvis være i tæt samarbejde med lægerne. Denne proces hilser vi meget velkommen og ser frem til samarbejdet heromkring.

I politikere vil rigtig gerne nedsætte og sponsorere kommissioner på kommissioner, som kommer med anbefalinger og luftkasteller på papir. Ingen handling eller ansvar følger med
Louise Mønster, sygeplejersker og TR på Rigshospitalet

Der er også godt, at man i sundhedsudspillet vil til at prioritere det forebyggende arbejde. Det nævnes i reformen, at man vil sætte ind over for børns trivsel allerede i fosterstadiet, fokus på overvægt, lighed i kræft osv. Men disse takter kræver højt specialiserede sygeplejersker og andet sundhedspersonale. I det hele taget bør vi sætte ind og forebygge meget mere, end vi gør nu. Det kunne være interessant at sætte mere ind i forebyggelse frem for at bygge flere bygninger, som kun medfører forsinkelser og ikke har personale til at bemande dem.

I POLITIKERE VIL rigtig gerne nedsætte og sponsorere kommissioner på kommissioner, som kommer med anbefalinger og luftkasteller på papir. Ingen handling eller ansvar følger med disse kommissionsrapporter.

Der skal prioriteres og investeres, så vi kan få verdens bedste sundhedssystem
Louise Mønster, sygeplejersker og TR på Rigshospitalet

Så Magnus Heunicke, hvis man skal nedsætte endnu en kommission, hvorfor skal den så ikke medinddrage de mennesker, som skal udføre konklusionerne og leve med konsekvenserne? Vi kommer ingen vegne med endnu en kommissions anbefalinger. 

Vi skal lave de rigtige og holdbare løsninger. Vi ser ind i en fremtid, hvor tilgangen til det offentlige system kun vokser, og man kan ikke bare poste penge uhæmmet løs ind i sundhedssystemet. Der skal prioriteres og investeres, så vi kan få verdens bedste sundhedssystem. 

Jeg stiller mig til enhver tid parat til at deltage i sådan et stykke arbejde.

Deltag i debatten - send dit indlæg på maks. 600 ord til [email protected].