LR pixel

Sygeplejerske:
Det er kynisk og fantasiløst at strejke

20210619-140720-L-1920x1280we
May Bjerre Eiby betegner den igangværende sygeplejerske-strejke som 'helt gal' på alle parametre. (Arkivfoto) Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix
28. jun. 2021 10.19
Sygeplejefaget er 'på sammenbruddets rand', og sygeplejerskerne bør hellere kæmpe for at få faget på ret køl end for en højere løn, lyder det fra en sygeplejerske.

Det er ikke bedre løn, sygeplejerskerne bør kæmpe for. Snarere bedre tid og bedre arbejdsgange. 

Sådan lyder det fra sygeplejersker og leder af Dagmarsminde May Bjerre Eiby i en kronik i Berlingske.

LÆS OGSÅ: Over et glas vin bad Mariettas mand hende om at holde kæft: Ni måneder senere gik sygeplejerskerne i strejke

Hun betegner den igangværende sygeplejerske-strejke som 'helt gal' på alle parametre og peger på, at sygeplejefaget er 'på sammenbruddets rand'. Derfor bør sygeplejerskerne i stedet kæmpe for at komme tilbage til, hvem de er.

May Bjerre Eiby mener nemlig, at det er her, problemet ligger. Sygeplejerskerne får ikke den nødvendige arbejdsro, og derfor trækker de sig mere og mere fra patienterne og skynder sig ind på kontorerne. Ingen kan huske, hvad det vil egentlig vil sige at være sygeplejerske, og de lægger ansvaret over på manglende hænder, mens de beder om mere i løn.

- Det er overordentligt naivt at tro, at lønnen vil gøre dem til mere værdsatte sygeplejersker. For man skal allerførst kunne udføre sit arbejde, for overhovedet at kunne blive værdsat for det. Og lige så kynisk og fantasiløst sygeplejerskernes arbejde er mange steder, lige så kynisk og fantasiløst er det at strejke, lyder det fra May Bjerre Eiby i kronikken.

Hun peger på, at de enkelte hospitalsafdelinger må forsøge at planlægge anderledes, ligesom man måske kunne ansætte 'en tjener' til at varetage servicefunktioner for patienter og pårørende. På den måde mener May Bjerre Eiby, at sygeplejerskerne kan løfte plejen til et højere niveau, de vil få deres arbejdsglæde tilbage og til sidst vil de igen blive uundværlige. Og det er fra det udgangspunkt, at de kan forhandle sig til en højere løn, lyder argumentet fra May Bjerre Eiby.