LR pixel

Fagforeninger afviser håndsrækning til blødende SAS:
"Vores smertegrænse er nået"

20220607-082522-4-1600x946we
Henrik Meiner, fællestillidsrepræsentant ved HK Luftfart SAS og Henrik Bay, der er formand for 3F Kastrup, afviser at komme det nødlidende flyselskab yderligere i møde. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
9. jun. 2022 06.00
SAS slås for livet, efter at den svenske stat har lukket for kassen. Alligevel afviser både HK og 3F at hjælpe med yderligere besparelser i flyselskabet. "Vi har trukket en streg i sandet," siger fagforeningerne.

Han har efterhånden prøvet lidt af hvert i Københavns Lufthavn. Alligevel kom det bag på Henrik Meiner, fællestillidsrepræsentant ved HK Luftfart SAS, at den svenske stat tirsdag meddelte, at man lukker for kassen til den skandinaviske flygigant.

"Vi troede, at ledelsen i SAS både havde den danske og svenske stat i ryggen omkring den nylige spareplan. Sådan forholder det sig tilsyneladende ikke," siger Henrik Meiner til A4 Overenskomst. 

Et tilskud fra svenskerne blev forventet som et led i SAS’-redningsplanen kaldet ‘SAS Forward’, som blev lanceret i februar. Her blev ejerne bedt om at skyde 9,5 milliarder i svenske kroner ind i selskabet. 

Sverige lukker for kassen til SAS

Den svenske erhvervsminister, Karl-Petter Thorwaldsson (S), meddelte tirsdag, at den svenske statskasse ikke kommer til at tilføre nye penge til SAS. 

Den svenske og den danske stat ejer i dag begge 21,8 procent af aktierne i SAS.

Finansminister Nicolai Wammen (S) forventer at have en afklaring på den danske stats håndtering af sin ejerandel i SAS i midten af juni.

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

A4 Overenskomst

1 Bruger

4.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)

Adgang til den nyeste viden inden for fagpolitik, ligeløn, social dumping, konflikter, EU og forhandlinger

Få adgang nu

3 Brugere

8.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
√
Adgang til dig og
2 kollegaer
√
Du er i gang på
2 minutter

Kun 2.949 per person/år

Få adgang nu

5 Brugere

12.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
Adgang til dig og
4 kollegaer til en stor
besparelse

Kun 2.569 per person/år

Få adgang nu
A4 Overenskomst
Allerede abonnent?

Glemt kodeord