LR pixel

Bag 3F-dramaet:
Sådan faldt Per Christensen

20130917-202943-L-1920x1277we
Per Christensen har holdt sin sidste tale som formand for 3F. Efter otte år på posten trak han sig tirsdag. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
26. jan. 2022 06.00
Den magtfulde 3F-formand mistede på et hemmeligt krisemøde opbakningen fra sin Daglige Ledelse, og så var hans skæbne beseglet.

En lang faglig karriere sluttede brat, da 3F's forbundsformand Per Christensen i går trak sig efter B.T.'s afsløringer af hans parallelle parforhold til flere kvinder på en gang.

A4 Overenskomst kan i dag efter samtaler med en række centrale kilder afsløre, at den ellers bredt respekterede forbundsformands skæbne reelt blev beseglet af kollegerne i 3F's Daglige Ledelse allerede mandag morgen, da de mødtes uden om Per Christensen for at indkalde til et ekstraordinært møde i Hovedbestyrelsen. Her tilkendegav flere ifølge A4's oplysninger, at de ikke ville bakke op om forbundsformandens forklaring på afsløringerne.

Dermed var spillet ude for Per Christensen, der fandt B.T.'s omtale af hans privatliv dybt urimelig, og længe havde indstillet sig på at ville kæmpe for posten. Men med udsigt til en opslidende intern kamp, meddelte han tirsdag morgen kollegerne, at han ønskede en frivillig fratrædelsesordning. 

LÆS MERE: Per Christensen trækker sig som formand for 3F

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

A4 Overenskomst

1 Bruger

4.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)

Adgang til den nyeste viden inden for fagpolitik, ligeløn, social dumping, konflikter, EU og forhandlinger

Få adgang nu

3 Brugere

8.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
√
Adgang til dig og
2 kollegaer
√
Du er i gang på
2 minutter

Kun 2.949 per person/år

Få adgang nu

5 Brugere

12.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
Adgang til dig og
4 kollegaer til en stor
besparelse

Kun 2.569 per person/år

Få adgang nu
A4 Overenskomst
Allerede abonnent?

Glemt kodeord