Her kan sygeplejerske-strejke ramme
Hvis Dansk Sygeplejeråds (DSR) strejkevarsel, som fagforeningen torsdag har indgivet, bliver en realitet, betyder det, at 10 procent af de sygeplejersker, som de repræsenterer i kommuner og regioner, skal strejke fra og med den 21. maj.
Et dokument fra DSR, som TV2 Østjylland er kommet i besiddelse af, viser, at strejken risikerer at komme til at gælde en del østjyske sygeplejersker.
Ifølge TV2 Østjyllands oplysninger gælder det sygeplejersker, som arbejder på otte afdelinger på Aarhus Universitetshospital. Tre afdelinger på Regionhospitalet Randers. En afdeling på Regionhospitalet Horsens og fem afdelinger på Hospitalsenhed Midt's afsnit i Silkeborg.
Nedenfor kan du se et overblik over afdelingerne.
Aarhus Universitetshopsital:
- Dagkirurgi 1, 2, 3 og 4,
- Bedøvelse og Operation2, OP Ortopædkirurgi
- Ortopædkirurgi, Sengeafsnit 2 og 3
- Nyremedicinsk klinik og dagafsnit
- Lever-, Mave- og Tarmsygdomme, Klinik
- Infektionsmedicinsk Klinik
- Mave- og Tarmkirurgi, Endoskopi
- Blodbank og Immunologi
Regionshospitalet Randers:
- Dagkirurgisk afsnit
- Ortopædkirurgisk Klinik
- Røntgen og Skanning
Regionshospitalet Horsens:
- Dagkirurgisk afdeling
Hospitalsenhed Midt (Silkeborg)
- Center for planlagt kirurgi, Anæstesi
- Center for planlagt kirurgi, Operation
- Center for planlagt kirurgi, Ortopædkirurgi
- Center for planlagt kirurgi, Dagkirurgi
- Center for planlagt kirurgi, Friklinik
Artiklen fortsætter efter grafikken
På disse østjyske afdelinger er der varslet strejke. Foto: TV2 Østjylland/Grafik
Strejkevarslet kommer, efter at et lille flertal af DSR's medlemmer tidligere har stemt nej til den nye overenskomstaftale.
Utilfredsheden har især at gøre med lønnen, som ifølge sygeplejerskerne er for lav.
- Vi ønsker på den måde at lægge et pres på både regioner og kommuner for at få dem tilbage til forhandlingsbordet med henblik på at finde en løsning, som vi kan få opbakning til, sagde Grete Christensen, formand for DSR, torsdag formiddag til Ritzau.
Anders Kühnau (S), der både er regionsrådsformand i Region Midtjylland og chefforhandler for Danske Regioner på overenskomstområdet, ærgrer sig over situationen.
- Jeg er ærgerlig over at Dansk Sygeplejeråd varsler strejke. Det er et lille flertal, der har stemt nej. Men nu skal vi kigge nærmere ned i varslet, også venter vi på at blive indkaldt til en forhandling, siger han.
Allerede nu vil de dog gå igang med at kigge på en nødplan, som kan bruges, hvis det ender i strejke.
- Det er klart, at vi skal forhandle en nødberedskabsaftale på plads nu. Det er vi forpligtet til, så de akutsyge kan få behandling. Sådan noget som kræftpatienter bliver ikke berørt af en eventuel strejke. Men det kan få betydning for de andre patienter, siger han.