LR pixel

OK21 skuffer Pernille Skipper:
Kræver 2030-plan for ligeløn

20210119-150655-L-1920x1347we
– Jeg er skuffet over resultatet. Det kan jeg lige så godt indrømme. Men hvis jeg nu bare var den eneste, der var skuffet. Jeg tror, at både sygeplejerskerne, pædagogerne og de øvrige traditionelle kvindefag alle er skuffede, siger Enhedslistens ligestillingsordfører, Pernille Skipper, om OK21. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
8. mar. 2021 06.25
Kvindernes internationale kampdag er en god anledning til at gøre status over, hvor langt vi er nået med ligestillingen på det offentlige arbejdsmarked, mener Enhedslisten. Og vi er ikke nået ret langt, fastslår partiets ligestillingsordfører, Pernille Skipper til A4 Overenskomst. Hun er skuffet over resultatet ved OK21, og derfor nu kræver hun nu, at regeringen fremlægger en plan for ligeløn.

Hvis regeringen ikke målrettet vil bekæmpe uligeløn gennem de offentlige overenskomster, hvad vil de så, spørger Enhedslistens ligestillingsordfører, Pernille Skipper.

Noget skal der ske, og regeringen bør derfor indkalde til forhandlinger om en ligelønsplan, der kan række flere år frem og sikre en målbar forbedring i uligeløn mellem kønnene inden 2030. Det er budskabet fra Enhedslisten på kvindernes internationale kampdag.

- Hvis lønudviklingen fortsætter som nu, uden politisk handling, vil der gå omkring 100 år før vi har ligeløn i Danmark. Det er åbenlyst, at der er behov for politisk handling. Ligestillingsministeren har talt meget om uligeløn og ligestilling på arbejdsmarkedet, men jeg savner handling bag ordene, siger Pernille Skipper til A4 Overenskomst. 

LÆS OGSÅ: Striden der truer fagbevægelsens sammenhold

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

A4 Overenskomst

1 Bruger

4.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)

Adgang til den nyeste viden inden for fagpolitik, ligeløn, social dumping, konflikter, EU og forhandlinger

Få adgang nu

3 Brugere

8.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
√
Adgang til dig og
2 kollegaer
√
Du er i gang på
2 minutter

Kun 2.949 per person/år

Få adgang nu

5 Brugere

12.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
Adgang til dig og
4 kollegaer til en stor
besparelse

Kun 2.569 per person/år

Få adgang nu
A4 Overenskomst
Allerede abonnent?

Glemt kodeord