Signe_Friberg_Nielsen_Direkt__r_Medarbejder_og_Kompetencestyrelsen
Signe Friberg Nielsen, Direktør i Medarbejder- og Kompetencestyrelsen Foto: Medarbejder- og Kompetencestyrelsen

OK-direktør er skeptisk over for seniorfri og frit valg

27. nov 2020, 15:10
Du skal som HK'er i staten ikke sætte næsen op efter lønstigninger eller andre nævneværdige forbedringer før i 2022. Nogen fritvalgsordning med mulighed for at vælge mellem frihed og kroner skal du heller ikke satse på med OK21. I hvert fald ikke, hvis man spørger direktøren, der står i spidsen for statens arbejdsgiverkontor.

Denne artikel er oprindeligt bragt på HK Stat.dk og bliver publiceret på A4 som en del af et samarbejde. Artiklen er redaktionelt udvalgt og bearbejdet af A4.

Flere af de krav, HK Stats medlemmer har sat højt på ønskelisten til fornyelse af overenskomsten fra april 2021, er ikke lige den statslige arbejdsgivers kop te. Det skriver HK Stat, som har talt med direktør i Medarbejder- og Kompetencestyrelsen Signe Friberg Nielsen.

Både kravene om en fritvalgsordning og om ekstra frihed til seniorer får umiddelbart en kølig modtagelse hos Signe Friberg Nielsen, direktør for Medarbejder- og Kompetencestyrelsen og dermed den øverste embedsmand på arbejdsgiverside under de forhandlinger om OK21 i staten, som begynder om få uger.

Allerede gode muligheder for at vælge

- På det offentlige område har vi overenskomster og aftaler, som allerede i dag rummer rigtig gode muligheder for at skabe lokale, fleksible løsninger. Der er de særlig feriefridage, der er valgfrihed mellem pension og løn, og der er flekstidsordninger, siger Signe Friberg.

LÆS OGSÅ: Mona Striib: En tre-årig OK21-aftale kræver en solid ramme

Den erfarne forhandler understreger samtidig, at hun er åben for at lytte til og forhandle om de krav, lønmodtagerne kommer med.

Hun hæfter sig ved, at fritvalgsordningerne på det private arbejdsmarked er indrettet netop på det private arbejdsmarked – som er meget forskelligt fra det offentlige.

- Spørgsmålet er, om man kan man overføre noget fra et andet område og hvor godt det i så fald lige passer ind hos os. Egentlig har jeg lidt den grundlæggende skepsis, siger direktøren.

"Arbejdet laver ikke sig selv"

Og hvis det – som HK Stats medlemmer har ønsket – skal blive muligt at vælge mellem løn, pension og frihed, er der en stor udfordring at overkomme:

- I givet fald skal det være noget, som arbejdsgiveren skal kunne håndtere. Jeg mener: Arbejdet laver ikke sig selv, mens folk holder fri. Og hvordan passer det ind i de konkrete arbejdspladser, hvor der måtte være ønske om at indføre valgfrihed? lyder det kritisk fra Signe Friberg.

Staten skal ikke være lønførende. Og vi skal heller ikke have et sekunda-arbejdsmarked eller sakke bagud
Signe Friberg Nielsen, direktør, Medarbejder- og Kompetencestyrelsen

Samtidig vurderer hun, at det vil knibe med pengene til at aftale og gennemføre større ændringer ved OK21.

- Det er smaddersvært at lave noget grundlæggende om i en situation, hvor der ikke er mange penge at forny overenskomsten for. Det viser min erfaring. Vi må kigge på det, hvis det kommer som et dybfølt ønske.

LÆS OGSÅ: Sygeplejerskernes formand før OK21: Mange medlemmer overvejer at forlade faget

Heller ikke ideer om at give seniorer flere fridage for at fastholde dem længere har hun stor fidus til. Hun har aldrig set nogen evidens for, at det får seniorerne til at blive længere i jobbet, at de får mere frihed, siger Signe Friberg.

Om udsigterne for lønudviklingen for de 180.000 statsansatte gentager styrelsesdirektøren sin ministers budskaber:

- Staten skal ikke være lønførende. Og vi skal heller ikke have et sekunda-arbejdsmarked eller sakke bagud.

Læs hele interviewet med Signe Friberg Nielsen på HK Stat.dk.