20200220-095724-A-1920x1281we
nullFoto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Ny overenskomst for de praktiserende læger har fokus på ulighed i sundhed og faglig udvikling

23. jun 2021, 9:45
Praktiserende Lægers Organisation (PLO) og Regionernes Lønnings- og Takstnævn (RLTN) er nået til enighed om en ny overenskomst for de praktiserende læger, som har fokus på ulighed i sundhed, nye tilgængelighedsformer for patienterne og fastholdelse af ældre læger. Godkendes aftalen træder den i kraft 1. januar næste år.

Mens sygeplejerskerne strejker, er de praktiserende læger og regionerne blevet enige om en ny overenskomst, som indeholder i alt 349 millioner kroner, som blandt andet skal bruges til målrettede indsatser mod ulighed i sundhed, aflastningsordninger for de ældste læger og til forbedring af samarbejdet mellem sektorerne.

- Jeg er glad for, at vi er blevet enige med PLO om en ny aftale. Jeg er især godt tilfreds med, at aftalen sikrer, at der tages nogle vigtige skridt for at skabe mere lighed i sundhed. Jeg tænker blandt andet på praktiserende lægers fremtidige sundhedstjek af borgere på botilbud og opsøgende indsats over for mennesker med psykisk sygdom og børn i familier, der ikke har mange ressourcer, siger Bo Libergren, der er chefforhandler og næstformand i RLTN, i en pressemeddelelse.