Poder_Philip_Davali_Ritzau_Scanpix
nullFoto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Sygeplejerske: Når uddannelse ikke kan betale sig - ufaglært poder tjener mere end en sygeplejerske!

12. jun 2021, 8:00
Dette er et debatindlæg. Indlægget er udtryk for skribentens egen holdning.

Jeg kom til at kigge på et jobopslag i går. En ting lagde jeg mest mærke til.

Det var, at arbejdsgiveren i opslaget egentlig helst vil have sundhedsfaglige til at udføre opgaven, men også kan acceptere ufaglærte. De skal bare have en hurtig oplæring i, hvordan man poder.

LÆS OGSÅ: Sygeplejerske efter påstand om dovenskab: 'Det her har vi ikke brug for'

Det er et vigtigt arbejde. Og jeg har stor respekt for alle podere og synes, at de naturligvis skal have bedste vilkår og den bedst mulige løn.

Men når det jo er sagt, så undrer det mig, at man som ufaglært person uden sundhedsfaglig baggrund kan komme til at tjene ca. 35.000 kr. om måneden, mens en sygeplejerske, hvor ens dagligdag er mere kompleks, og man står med endnu større og FLERE sundhedsfaglige opgaver, kan se frem til ca. 25.000 kr. om måneden i grundløn i de første otte år i sin karriere.

LÆS OGSÅ: Unge får mindst 187 kroner i timen for at arbejde i testcentre: 'Det er pissesvært at konkurrere med'

En nyuddannet sygeplejerske, der har brugt 3,5 år på en uddannelse på professionsbachelorniveau tjener ca. 156 kr. i timen. Mens en poder, der har bestået en oplæring uden uddannelse, får 189 kr. i timen.

Så når nogen ikke tager sygeplejerskernes lønkamp alvorligt, må jeg bare henvise til, hvordan vi bliver behandlet, og hvor dårlige vi som samfund er til at sætte pris på, at vi får uddannet og højt kvalificeret arbejdskraft!

Foto: Screenshot fra Facebook.