LR pixel

Mona Striib:
'Jeg har medlemmer som overfalder mig og siger, hvad fanden er meningen - synes du, at sygeplejerskerne er mere værd end os'

20190124-152542-2-1920x1281we
Mona Striib, formand for både FOA og Forhandlingsfællesskabet, har mærket et øget pres fra sine egne FOA-medlemmer, siden sygeplejerskerne forkastede OK-forliget.   Foto: Anne Bæk/Ritzau Scanpix
10. maj 2021 05.00
Kampen om ligeløn handler om langt mere end sygeplejersker. Det fastslår FOA's formand Mona Striib. Hun har i den seneste tid lagt øre til frustrerede medlemmer, som føler sig glemt i debatten.

Fagforbundene i Forhandlingsfællesskabet er enige om, at Tjenestemandsreformen bør sendes på pension så hurtigt som muligt. Reformen placerede i 1969 traditionelle kvindefag i en lavere lønramme end mandsdominerede fag som for eksempel lærere og politibetjente.

Inden forhandlingerne om OK21 lovede forbundene i fællesskabet hinanden et 'endeligt' opgør med den økonomiske ulighed mellem fagene. Kampen skulle fortsættes, når OK21 var forhandlet på plads. Betragtningen er, at ligestillingsproblematikken er for stor til at kunne løses via en overenskomstforhandling. 

LÆS OGSÅ: Grete Christensen foran kamplystne sygeplejersker ved Forligsen: Jeg vil ikke udelukke noget

Sygeplejerskerne ville det anderledes. Med deres nej til OK21-resultatet i slutningen af marts, tyvstartede de debatten om Tjenestemandsreformen. Den er siden nået vidt omkring, og fra både blå og rød lejre, er der kastet mange sympatierklæringer i retning af de hvide kitler. 

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

A4 Overenskomst

1 Bruger

4.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)

Adgang til den nyeste viden inden for fagpolitik, ligeløn, social dumping, konflikter, EU og forhandlinger

Få adgang nu

3 Brugere

8.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
√
Adgang til dig og
2 kollegaer
√
Du er i gang på
2 minutter

Kun 2.949 per person/år

Få adgang nu

5 Brugere

12.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
Adgang til dig og
4 kollegaer til en stor
besparelse

Kun 2.569 per person/år

Få adgang nu
A4 Overenskomst
Allerede abonnent?

Glemt kodeord