LR pixel

Lizette Risgaard foreslår trepart om ukrainere på flugt

20211112-101706-L-1920x1280we__2_
- Vi står i en helt særlig situation, og vi vil gerne sikre, at vi tager godt imod ukrainerne og ikke gentager tidligere tiders fejl, siger FH-formand Lizette Risgaard. (Arkivfoto) Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix
4. mar. 2022 07.12
Formanden for Fagbevægelsens Hovedorganisation opfordrer regeringen til at indkalde til trepartsforhandlinger hurtigst muligt.

Der mangler hænder på det danske arbejdsmarked. Og derfor skal de ukrainske flygtninge, der lige nu er på flugt fra russiske angreb, i arbejde hurtigst muligt, hvis de kommer til Danmark.

Det mener formand for Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) Lizette Risgaard, og hun opfordrer derfor regeringen til at indkalde fagbevægelsen og arbejdsgiverne til trepartsforhandlinger hurtigst muligt. Det skriver Jyllands-Posten.

LÆS OGSÅ: Virksomheder står klar med job til ukrainere fra første dag

- Vi står i en helt særlig situation, og vi vil gerne sikre, at vi tager godt imod ukrainerne og ikke gentager tidligere tiders fejl, så de får lov at sidde og rådne op på et flygtningecenter, siger Lizette Risgaard til avisen.

En aftale skal blandt andet sikre, at de op imod 20.000 ukrainske flygtninge, som regeringen forventer kommer til Danmark, får hjælp til at finde jobåbninger, forløb med intensiv danskundervisning eller opkvalificering målrettet brancher med mangel på arbejdskraft.

Samtidig understreger FH-formanden, at formålet med en aftale også er at sikre, at ukrainerne ansættes på danske løn- og arbejdsvilkår. 

Adm. direktør i Dansk Arbejdsgiverforening Jacob Holbraad siger til Jyllands-Posten, at han gerne indgår i et samarbejde om at hjælpe ukrainske flygtninge i job. Han peger dog på, at mange arbejdsgivere allerede står klar med stillinger. Derfor er det afgørende for ham, at der vedtages en særlov, der giver de ukrainske flygtninge opholds- og arbejdstilladelse i Danmark. 

Og det er netop det, som regeringen skal diskutere med Folketingets partier fredag.

LÆS OGSÅ: Særlov skal give ukrainske flygtninge adgang til at arbejde med det samme