LR pixel

Hun kan afgøre sygeplejerskernes fremtid:
- Jeg har oplevet at vågne, når hun er til forhandlinger og tænke ‘hvor fanden er hun'

Lise-Lotte_Nilas__2___1_
Den 64-årige Lise-Lotte Stjernholm Nilas skal forsøge at få sygeplejerskerne og regionerne til at nå til enighed. Foto: Anklagemyndigheden
7. maj 2021 06.00
Det er en rolig, men skarp advokat der fredag skal forsøge at styre sygeplejersker og arbejdsgivere uden om en konflikt på landets hospitaler. Kom tættere på forligsmand Lise-Lotte Stjernholm Nilas, der helst vil slappe af med sin mand i hånden og en gåtur i Bernstorffsparken.

Du har formentlig set de tunge, gyldne trædøre delvis dækket af røde faner ved Forligsinstitutionen på Sankt Annæ Plads et hav af gange i medierne. Du har formentlig også set forbundsformænd og arbejdsgivere tale med journalister. Men ved du, hvem forligsmanden, der mægler mellem parterne bag de berømte døre, er? Altså hende der fredag skal forsøge at skabe enighed mellem sygeplejerskerne og regionerne for at undgå, at der udbryder konflikt på landets hospitaler?

LÆS OGSÅ: Gretes svære valg: Dette bliver afgørende for konfliktens forløb

Hun hedder Lise-Lotte Stjernholm Nilas, er 64 år og statsadvokat. Og så ønsker hun en tilbagetrukket rolle i forbindelse med forhandlingerne. Derfor har A4 Overenskomst talt med hendes nærmeste for at få et indblik i, hvem denne magtfulde kvinde er.  

Hendes opgave er klar, men ikke nem, vurderer Mikkel Mailand, lektor på Forskningscenter for Arbejdsmarkeds- og Organisationsstudier (FAOS). Hun skal have sygeplejersker og regionerne til at finde hinanden i den lønstrid, der har fået sygeplejerskerne til at true med landsdækkende strejke.

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

A4 Overenskomst

1 Bruger

4.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)

Adgang til den nyeste viden inden for fagpolitik, ligeløn, social dumping, konflikter, EU og forhandlinger

Få adgang nu

3 Brugere

8.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
√
Adgang til dig og
2 kollegaer
√
Du er i gang på
2 minutter

Kun 2.949 per person/år

Få adgang nu

5 Brugere

12.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
Adgang til dig og
4 kollegaer til en stor
besparelse

Kun 2.569 per person/år

Få adgang nu
A4 Overenskomst
Allerede abonnent?

Glemt kodeord