LR pixel

Lene Roed om sit første år som formand for HK Kommunal:
Det har været specielt

leneroedpressefoto2020_1
- OK21 har selvfølgelig fyldt meget, og det har været helt specielt. Forarbejdet var anderledes, end vi havde forventet, fortæller Lene Roed, formand for HK Kommunal. Foto: Foto: Tom Ingvardsen
TEMA: OK21
10. mar. 2021 06.30
Lene Roed debuterede som formand for HK Kommunal ved de offentlige overenskomstforhandlinger, OK21. Set i lyset af coronakrisen er hun godt tilfreds med resultatet af forhandlingerne, som har været specielle for hende.

For halvanden uge siden indgik HK Kommunal forlig med arbejdsgiverne om fordelingen af de overenskomstmidler, der er øremærkede HK’erne i regionerne.

Det var formand Lene Roeds sidste underskrift ved forårets offentlige overenskomstforhandlinger, da en tilsvarende aftale med kommunerne faldt på plads weekenden forinden.

Overordnet er Roed godt tilfreds og en smule lettet over resultatet. På forhånd handlede det først og fremmest om at sikre reallønnen, og det lykkedes med generelle lønstigninger på 5,02 procent over de kommende tre år.

- Før forhandlingerne havde vi en meget stor usikkerhed om, hvordan den økonomiske ramme, ville komme til at se ud. Ville det overhovedet være muligt at sikre en realløn for vores medlemmer? Det har været vores førsteprioritet, og det lykkedes. Det er jeg rigtig glad for, fortæller Lene Roed til A4 Overenskomst. 

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

A4 Overenskomst

1 Bruger

4.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)

Adgang til den nyeste viden inden for fagpolitik, ligeløn, social dumping, konflikter, EU og forhandlinger

Få adgang nu

3 Brugere

8.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
√
Adgang til dig og
2 kollegaer
√
Du er i gang på
2 minutter

Kun 2.949 per person/år

Få adgang nu

5 Brugere

12.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
Adgang til dig og
4 kollegaer til en stor
besparelse

Kun 2.569 per person/år

Få adgang nu
A4 Overenskomst
Allerede abonnent?

Glemt kodeord