OK21_forhandlere_ved_bord
Efteruddannelse for lærere bliver måske en del af forhandlingerne, når parterne mødes til OK24. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Lærernes efteruddannelse kan blive en del af overenskomsten i 2024

6. apr 2021, 13:42

Denne artikel er oprindeligt bragt på Folkeskolen.dk og bliver publiceret på A4 som en del af et samarbejde. Artiklen er redaktionelt udvalgt og bearbejdet af A4.

1,5 mio. kr. er afsat til arbejdet med at afdække lærernes behov for efteruddannelse, skriver Folkeskolen.dk. En afdækning, der kan danne grundlag for drøftelser om kompetenceudvikling og karriereveje ved overenskomstforhandlingerne i 2024.

LÆS OGSÅ: Lærer om OK21: Vi har et reelt problem, særligt med nyuddannede

Af aftaleteksten fremgår det, at "projektet skal afdække lærernes og skolens behov, ønsker og muligheder for efter- og videreuddannelse (kompetenceudvikling)", og "afdække mulige karriereveje for lærere, der kan medvirke til at fastholde flere lærere i skolen".

Nybrud

At efteruddannelsen nu er på vej på overenskomsten, er noget af et nybrud, selvom det også var på bordet forud for forhandlingerne i 2018, fortsætter Morten Refskov:

LÆS OGSÅ: Politikere: 'Pinligt og upassende' at debattere ligeløn mens der stemmes om OK21

- Vi har traditionelt set stået fast på et princip om, at efteruddannelse er noget, som arbejdsgiverne alene skal finansiere. Men der er løbet meget vand i åen, når det kommer til, hvem der skal betale for at holde arbejdskraften ved lige. Andre fagforeninger har for længst forladt et så stålsat princip. Og derfor arbejder vi også i Danmarks Lærerforening på at finde ud af, om vi i den her nye virkelighed kan have en interesse i at betale for dele af det. Det skal også afsøges i det her projekt, men i sidste ende er det kongressen, der bestemmer.

Læs hele historien på Folkeskolen.dk.