LR pixel

Krifa til 3F:
Man skal ikke kaste med sten, når man selv bor i glashus

Eik-Dahl-Bidstrup1
Foto: Krifa
12. jul. 2022 06.30
Dette er et debatindlæg. Det er udtryk for skribentens holdning. Du er velkommen til at deltage i debatten - send dit indlæg til [email protected].

Den anden dag faldt jeg over et indlæg på A4 Overenskomst, der fik mig til at stoppe op. Indlægget er af 3F’s nye formand, Henning Overgaard, der for nylig overtog formandsposten efter Per Christensen, der måtte gå af, da han blev taget i at have levet et dobbeltliv i årevis. 

Henning Overgaard bruger spaltepladsen på at sprede falsk og vildledende information om fagforeninger som Krifa, og i selvsamme indlæg brokker han sig over, at nogle spreder misinformation om 3F. 

LÆS OGSÅ: Henning Overgaard: Derfor blander 3F sig i den offentlige debat

Den nye 3F-formand påstår først og fremmest, at demokrati er et fremmedord i fagforeninger som Krifa. Det er ikke længe siden, at Henning og jeg stod side om side til Folkemødet på Bornholm til en debat om fagforeningspres. Medlemsvalgt formand ved siden af en anden medlemsvalgt formand. Så det undrer mig, at Henning Overgaard løber med sådan en misinformation. 

Det er slet ikke til diskussion, at Krifa er en fagforening og a-kasse med medlemsdemokrati. Den øverste myndighed i Krifa er repræsentantskabet, der består af 80 medlemmer, der er valgt på regionale generalforsamlinger. Generalforsamlingerne afholdes hvert andet år, alle medlemmer inviteres til at deltage, og alle fremmødte har naturligvis stemmeret. 

Repræsentantskabet vælger Krifas hovedbestyrelse og formand. Hvis det ikke er demokrati, så kunne jeg godt tænke mig at høre Henning Overgaards udlægning af, hvad demokrati er for ham. 

Falske påstande hører ingen steder hjemme

Jeg kan godt forstå, at Henning Overgaard er ærgerlig over, at nogle spreder ”absurde påstande” om 3F. Det kender vi desværre alt for godt i Krifa, og jeg forestiller mig, at vi hurtigt kan blive enige om, at det faktisk ikke er særlig rart.  

Hvis man har nok tiltro til det, man selv kan tilbyde, så er det ikke nødvendigt at lave kampagner, der sviner andre til
Eik Dahl Bidstrup, formand for Krifa

Det hører naturligvis ingen steder hjemme, og derfor har vi længe allokeret for, at fagforeninger skal blive en del af markedsføringsloven. Hvis man har nok tiltro til det, man selv kan tilbyde, så er det ikke nødvendigt at lave kampagner, der sviner andre til. Dem, der har modstand over for at blive en del af markedsføringsloven, må jo så være dem, der ikke mener, at de har nok at byde på.

Medlemmernes arbejdslyst har topprioritet

Henning Overgaard påstår også, at vi ikke er der for medlemmerne, hvis ”de ikke kan lide lugten i bageriet, eller arbejdspladsen giver dem ondt i arbejdslivet”, som han beskriver det. Hvilken automat, han har trukket det sludder i, er mig en gåde. 

I Krifa ser vi det hele menneske, og vi har huset fyldt med specialister og eksperter, der hver dag knokler for at hjælpe vores mere end 185.000 medlemmer med alt af faglig og juridisk karakter, men i særdeleshed også af menneskelig. For i Krifa er vi optaget af vores medlemmers arbejdslyst og trivsel med alt, hvad det indebærer.

Det ærgrer mig, at 3F’s formand på den måde kaster med sten i stedet for at holde det på egen banehalvdel
Eik Dahl Bidstrup, formand for Krifa

Og det er ikke bare noget, jeg siger. Vores medlemmer siger det klart og tydeligt i vores NPS-målinger (Net Promoter Score), hvor vi ligger på 74, ligesom vi har høje Trustpilot-anmeldelser, som jeg ærlig talt bliver enormt stolt af læse igennem. 

Det ærgrer mig, at 3F’s formand på den måde kaster med sten i stedet for at holde det på egen banehalvdel. Det er i hvert fald ikke til lønmodtagernes fordel, at nogle fagforeninger fokuserer mere på at tale dårligt om konkurrenterne i stedet for at koncentrere sig om medlemmerne. 

Deltag i debatten - send dit indlæg på maks. 600 ord til [email protected].