kkkkkkkkkkkkkk

Generationsskifte: Hvis nogen skal kunne løfte HK Handel til “next level”, så er det mig

22. jun 2021, 14:00
Mette Høgh blev tirsdag valgt til ny formand for HK Handel. Hun afløser den mangeårige formand Per Tønnesen, som hun kalder sin læremester. Alligevel er de to meget forskellige, fastslår Høgh, som vil endnu tættere på medlemmerne.

- Medlemmerne, medlemmerne og medlemmerne.
 
Det er svaret fra HK Handels nyvalgte formand Mette Høgh, når hun bliver bedt om at pege på sit vigtigste fokus som formand for landets 32.000 butiks-, kontor- og lageransatte.
 
Tirsdag blev hun på HK Handels digitale kongres udpeget som afløser for Per Tønnesen. Efter et årti på posten faldt Tønnesen for forbundets aldersgrænse.

LÆS OGSÅ: HK Handel vælger ny formand: Per Tønnesen slår fra sig til det sidste og giver sin afløser et vigtigt råd
 
Det er anden gang Mette Høgh følger Tønnesens fodspor. Da hun i 2012 blev valgt til formand for HK Handel Hovedstaden, afløste hun også Tønnesen. Men Høgh har haft sine betænkeligheder ved at tage springet til forbundshuset på  Weidekampsgade. Det skyldes ikke mindst kontakten til medlemmerne.
 
- Det er vigtigt for mig ikke at blive en kransekagefigur eller flytte ind i et glashus, hvor man ikke mærker den tætte kontakt med dem, det hele handler om. Jeg kan godt lide at have fingrene nede i mulden. Jeg er ikke til skåltaler, jeg vil være blandt medlemmerne.
 
- I min verden har jeg de sidste 10 år været tillidsrepræsentant for medlemmerne hos HK Hovedstaden. Og min kommende rolle bliver nu som tillidsrepræsentant for alle HK Handels medlemmer, siger Mette Høgh.
 
Hun har været faglig medarbejder siden 1990. Først på det offentlige område og siden 1993 på handelsområdet.
 
Mette er en gave til HK Handel
 
Mette Høgh bliver beskrevet som fagligt meget dygtig med stor indsigt i overenskomster og arbejdsmarkedsaftaler. Men medlemmerne er hendes brændstof.
 
Det fortæller Peter Jacques Jensen, formand for HK it, medie & industri Hovedstaden. Han har kendt Mette Høgh i over 10 år, og han har aldrig mødt en formand, der er så kompromisløs i sin tilgang til netop at prioritere medlemmerne, siger han.
 
- Der er ikke en fiber i Mettes krop, der ikke brænder for medlemmerne. Det er uanset, hvad vi igennem årene har diskuteret, så drejer hun altid samtalen over på dem.