LR pixel

Formanden med de to kasketter:
Sådan forbereder Mona Striib sig til OK21

20190124-152542-2-1920x1281we
– Jeg har ikke tænkt mig at komme kravlende ind i forhandlingslokalet og spørge arbejdsgiverne, om de har en smule til os. Jeg vil gå offensivt til forhandlingerne, siger Mona Striib. Foto: Anne Bæk/Ritzau Scanpix
11. jan. 2021 06.45
OK21 bliver Mona Striibs debut som chefforhandler for langt over en halv million offentligt ansatte. Formanden for Forhandlingsfællesskabet håber, at hun midt i februar kan fejre sin 60-års fødselsdag med en overenskomst, hvor reallønnen som minimum sikres på det nuværende niveau.

Mona Striib virker selvsikker, når hun fastslår, at trods coronakrisen skal reallønnen som minimum sikres i den kommende overenskomst for ansatte i kommuner og regioner. Det er måske det vigtigste pejlemærke for Striib, der for første gang går ind til forhandlingerne som formand for Forhandlingsfællesskabet.

 – Det er tydeligt, at økonomien er begyndt at rette sig igen. Vi kan se, at lønudviklingen på det private arbejdsmarked også begynder at rette sig. Derfor ser vi langt mere fortrøstningsfuldt på OK21, end vi har gjort tidligere, siger Mona Striib til A4 Overenskomst. 

Arbejdsgiverne, blandt andre skatteminister Morten Bødskov (S), har på forhånd meddelt, at de forestiller sig en treårig periode for den nye overenskomst.

– Når de har det sådan, så medbringer jeg gerne en større pose, hvor der er plads til de aftaler, vi skal have til gengæld for en treårig periode. Vi skal have en overenskomstfornyelse, hvis indhold godtgør, at den skal gælde de kommende tre år. Det er min klare forventning. Og det er vores klare budskab til arbejdsgiverne, når vi sætter os ved bordet, fastslår Mona Striib.

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

A4 Overenskomst

1 Bruger

4.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)

Adgang til den nyeste viden inden for fagpolitik, ligeløn, social dumping, konflikter, EU og forhandlinger

Få adgang nu

3 Brugere

8.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
√
Adgang til dig og
2 kollegaer
√
Du er i gang på
2 minutter

Kun 2.949 per person/år

Få adgang nu

5 Brugere

12.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
Adgang til dig og
4 kollegaer til en stor
besparelse

Kun 2.569 per person/år

Få adgang nu
A4 Overenskomst
Allerede abonnent?

Glemt kodeord