20190124-152542-2-1920x1281we
– Jeg har ikke tænkt mig at komme kravlende ind i forhandlingslokalet og spørge arbejdsgiverne, om de har en smule til os. Jeg vil gå offensivt til forhandlingerne, siger Mona Striib. Foto: Anne Bæk/Ritzau Scanpix

Formanden med de to kasketter:
Sådan forbereder Mona Striib sig til OK21

11. jan. 2021 06.45
OK21 bliver Mona Striibs debut som chefforhandler for langt over en halv million offentligt ansatte. Formanden for Forhandlingsfællesskabet håber, at hun midt i februar kan fejre sin 60-års fødselsdag med en overenskomst, hvor reallønnen som minimum sikres på det nuværende niveau.

Mona Striib virker selvsikker, når hun fastslår, at trods coronakrisen skal reallønnen som minimum sikres i den kommende overenskomst for ansatte i kommuner og regioner. Det er måske det vigtigste pejlemærke for Striib, der for første gang går ind til forhandlingerne som formand for Forhandlingsfællesskabet.

 – Det er tydeligt, at økonomien er begyndt at rette sig igen. Vi kan se, at lønudviklingen på det private arbejdsmarked også begynder at rette sig. Derfor ser vi langt mere fortrøstningsfuldt på OK21, end vi har gjort tidligere, siger Mona Striib til A4 Overenskomst. 

Glemt kodeord