LR pixel

FH vil smide russisk fagbevægelse ud af internationalt fællesskab

putin_og_fnpr
Formand for den russiske fagbevægelse FNPR Mikhail Shmakov (th) og Præsident Putin (tv). FNPR har offentligt erklæret sin støtte til den russiske invasion af Ukraine. (Arkivfoto) Foto: Ria Novosti/Reuters/Ritzau Scanpix
1. mar. 2022 19.46
FH vil have sin russiske pendant, FNPR, ekskluderet af lønmodtagernes internationale fællesskab. Det sker efter en udtalelse, hvor FNPR sammenligner den ukrainske præsident Volodymyr Zelenskij med Hitler.

FH’s russiske pendant FNPR støtter op om Ruslands invasion i Ukraine og skriver i en udtalelse, at “Hitler og Zelensky kommer og går, men international arbejdersolidaritet består. Fred med nationerne! Krig mod nazisterne!”

Det har fået FH til at kræve, at sammenslutningen af international fagbevægelse ITUC skal ekskludere den russiske hovedorganisation FNPR.

- Udtalelserne er fuldstændig uforenelige med at være medlem af lønmodtagernes internationale fællesskab, siger FH's formand, Lizette Risgaard, i en pressemeddelelse. 

Risgaard har sendt et brev til den russiske fagbevægelse og bedt den om bruge sin indflydelse over for Putin og få stoppet krigen. 

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

A4 Overenskomst

1 Bruger

4.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)

Adgang til den nyeste viden inden for fagpolitik, ligeløn, social dumping, konflikter, EU og forhandlinger

Få adgang nu

3 Brugere

8.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
√
Adgang til dig og
2 kollegaer
√
Du er i gang på
2 minutter

Kun 2.949 per person/år

Få adgang nu

5 Brugere

12.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
Adgang til dig og
4 kollegaer til en stor
besparelse

Kun 2.569 per person/år

Få adgang nu
A4 Overenskomst
Allerede abonnent?

Glemt kodeord