LR pixel

Næstformandsvalg i HK Privat:
"Der skal mere end et EU-direktiv til at få mænd til at tage mere barsel"

GitteG
31. mar. 2022 06.30
Dette er et debatindlæg. Det er udtryk for skribentens holdning. Du er velkommen til at deltage i debatten - send dit indlæg til [email protected].
Kun en tredjedel af HK Privats kvindelige medlemmer synes, det er en god ide at øremærke barsel til mænd. Kvinder bliver nødt til at indse, hvad de selv mister i løn og pension ved at gå hjemme, hvis vi skal ændre status quo, lyder det fra en af kandidaterne til næstformandsposten i HK Privat.

”HVOR SKAL EU BLANDE SIG I, hvordan vi deler barslen hjemme hos os?” 

Min datter var tydeligt frustreret, da hun stillede mig det retoriske spørgsmål.

Gitte Geertsen er kandidat til næstformandsposten i HK Privat. A4 Overenskomst har bragt et indlæg fra hendes modkandidat Christina Madsen Kristiansen tidligere på ugen. HK Privat vælger den nye næstformand på en ekstraordinær kongres den 2. april.

Hendes mand har været på barsel i sammenlagt seks uger med deres tre børn, og min datter har derfor været hjemme i næsten tre år med de små – en løsning, de begge har fundet naturlig uden at stille de store spørgsmål til hverken sig selv eller hinanden. Så at Danmark om få måneder skal implementere et EU-direktiv, der øremærker 11 uger af den samlede barsel og forældreorlov til fædre og medmødre, er mildest talt ikke noget, der huer hende. 

LÆS OGSÅ: Vagtskifte i HK-sektorer: Faglig kommentator forudsiger kampvalg

Hun har det nemlig som rigtig mange andre danskere – de vil selv bestemme over fordelingen af tiden sammen med familiens mindste, og de ser ingen problemer i det faktum, der bekymrer mange eksperter; at danske kvinder i gennemsnit tager næsten 90 procent af den samlede orlov. Især kvinder synes at være imod at ændre status quo. I min egen fagforening, HK Privat, er det kun hver tredje kvinde og godt lidt over halvdelen af mændene, der synes, at øremærket barsel er en god ide. Det er for mig at se et stort problem, for bred opbakning til en mere ligelig fordeling af barslen er en forudsætning for, at mændene rent faktisk kommer til at tage flere uger hjemme – EU-direktiv eller ej. 

OG DET ER VIGTIGT. Ikke bare for de mænd, der ved at tage mere del i barslen vil få en tættere tilknytning til deres små børn, men også for kvinderne, der lige nu går bagom dansen i deres karrierer ved at tage 280 dages barsel, hver gang mændene tager 34 dage. 

Jeg betegner mig selv som ligestillingsforkæmper, og som aktiv i HK, hvor 76 procent af medlemmerne er kvinder, er jeg selvsagt optaget af ligeløn mellem kønnene. Statistik og forskning har vist os, at den ulige fordeling af barslen er en af de vigtigste forklaringer på, at HK’s kvindelige medlemmer i gennemsnit tjener 10,5 procent mindre end deres mandlige kolleger. 

Og det er ikke kun på lønsedlen vi kan se forskellen, det trækker spor langt ind i vores pensionisttilværelse. 8. marts offentliggjorde Fagbladet 3F en artikel, der viser, at mænd mellem 60 og 69 år, har henholdsvis 67 procent mere (Pensiondanmark) og 25 procent mere (Industriens Pension) i pensionsformue, end kvinderne har.

LÆS OGSÅ: Nu er det officielt: Ny kandidat betyder kampvalg i HK Privat

Årsagen er blandt andet, at kvinderne oftere arbejder deltid og i lavere lønnede job. 

Det er stadig kvinderne, der tager det største ansvar for familierne, i en undersøgelse fra magasinet skolebørn fremgår det, at 7 ud af 10 kvinder tager det største ansvar for børnenes skolegang, madpakker, lektier og legeaftaler.

Når de mandlige HK’ere i en nylig undersøgelse forklarer, hvorfor de ikke har taget mere barsel, giver de fleste – faktisk hele 81 procent - økonomien i familien skylden. Samtidig svarer 41 procent, at det for mænd ikke er velset på deres arbejdspladser at bede om barsel. 

JEG KAN DESVÆRRE IKKE FINDE undersøgelser, hvor kvinderne er blevet spurgt, om det er velset på deres arbejdsplads, at de skal på barsel og være væk fra deres arbejdsplads i helt op til et år. Men jeg har svært ved at forestille mig, at de fleste arbejdsgivere, uanset om det er manden eller kvinden der skal på barsel, jubler i første øjeblik. Heldigvis kender jeg flere arbejdsgivere, som godt kan se det er vigtigt, vi reproducerer os selv så der også i fremtiden er medarbejdere til at overtage. 

Det ligger desværre stadig dybt i os, at manden er forsørger og kvinden er omsorgsperson
Gitte Geertsen, formand for Overenskomstgruppen af organisationsansatte i HK Privat og kandidat til næstformandsposten i HK Privat

Når jeg har talt med min datter om barsel og opfordret hende til at fordele den mere ligeligt med sin mand, har det været kilde til heftige diskussioner. Og jeg ved godt, at jeg ikke var bedre selv, dengang jeg fik hende i slutningen af 1980’erne. Med minde to første børn tog deres far de to ugers barsel, han havde ret til, mens jeg som det naturligste i verden tog resten, dengang 24 uger. Da jeg fik mit sidste barn i 1994, var der indført forældreorlov, hvor man kunne få orlov i op til 52 uger og modtage 60 procent af dagpengesatsen. Jeg tog det hele og hævede tilmed min pensionsopsparing, så vi fik råd til, at jeg kunne tage tre måneders ekstra orlov. Når børnene efterfølgende var syge, var det også mig, der trådte til. Min mand, der var ansat i militæret, fik engang en advarsel, fordi han havde haft fem barnets sygedage på et år, imens jeg aldrig hørte noget for at tage det firedobbelte. 

DET VAR EN ANDEN TID, ja, men det er mit indtryk, at samfundet ikke har rykket sig nævneværdigt siden. Jeg har igennem årene diskuteret overenskomstkrav med mange håndværkere, og det er hverken løn under barsel eller løn på barnets første sygedag, der har stået øverst på deres liste over overenskomstkrav. Det ligger desværre stadig dybt i os, at manden er forsørger og kvinden er omsorgsperson. 

Det er samtidig min påstand, at arbejdsgiverne generelt set stadig er mere tolerante overfor kvinders fravær med barsel og barn syg, end de er overfor mændene – og at vi kvinder så til gengæld bliver straffet på karrierestigen og lønsedlen. Og det har vi altså selv et ansvar for at være med til at ændre på. 

Både mænd og kvinder må tage den debat på arbejdspladserne, i privatlivet og i fagforeningen. Alternativet er at sætte os ned og vente de næste 30 år på, at der ved ren magi bliver indført ligeløn.

Deltag i debatten - send dit indlæg på maks. 600 ord til [email protected].