LR pixel

Dansk Socialrådgiverforening efter urafstemning:
Klart JA til OK21

Mads_Bilstrup_Formand_for_Socialr__dgiverne_Lisbeth_Holten_1650_px
Mads Bilstrup, formand for Socialrådgiverne, glæder sig over medlemmernes massive JA til OK21. Og stemmedeltagelsen. Foto: Lisbeth Holten
26. mar. 2021 12.56
Urafstemningerne om OK21 er afsluttet. Medlemmerne af Dansk Socialrådgiverforening har stemt JA til både overenskomstaftalen for kommuner og regioner og overenskomsten i staten.

Denne artikel er oprindeligt bragt på Socialrådgiverne.dk og bliver publiceret på A4 som en del af et samarbejde. Artiklen er redaktionelt udvalgt og bearbejdet af A4.

I alt 7.077 medlemmer har stemt om overenskomsterne for socialrådgiverne i staten, kommuner og regioner. Og det er et stort JA i begge afstemninger, skriver Socialrådgiverne.dk.

Resultatet for ansatte i kommuner og regioner

95,1 stemte JA
2,6 stemte NEJ
2,3 stemte blankt
I alt stemte: 6.730 medlemmer – 48,5 pct. af de stemmeberettigede.

LÆS OGSÅ: Sygeplejersker stemmer nej til OK21: Formand udelukker ikke konflikt

Resultatet for ansatte i staten

82,4 pct. stemte JA
13 pct. stemte NEJ
4,6 pct. stemte blankt
I alt stemte: 347 medlemmer – 43,3 pct. af de stemmeberettigede.

Formand for Dansk Socialrådgiverforening Mads Bilstrup siger:

– Jeg er rigtigt glad for, at der er 7.077 medlemmer, som har benyttet stemmeretten. Jeg er også rigtig glad for, at socialrådgiverne har stemt JA til overenskomsterne. Det er vigtigt, at vi har medlemmernes opbakning til den aftale, som vi har indgået.

LÆS OGSÅ: Socialrådgiver om OK21: Vores løn skal afspejle det store ansvar, vi løfter

Mads Bilstrup fremhæver desuden sikring af reallønnen som det vigtigste resultat:

– Det var vores absolutte topprioritet at sikre socialrådgivernes realløn. Det har vi nået – og der er formentlig også udsigt til egentlige lønforbedringer i de næste tre år. Og det er et tilfredsstillende resultat taget coronakrisen i betragtning.

Hvad sker der nu?

Overenskomsterne træder formelt i kraft 1. april og gælder indtil 31. marts 2024. Inden overenskomsterne kan hentes på hjemmesiden, skal de dog først skrives igennem og forbedringer fra OK21 indføres.

LÆS OGSÅ: Socialrådgiver om OK21: Overordnet set er det et fornuftigt forlig

De første lønstigninger træder allerede i kraft 1. april uafhængigt af, hvornår overenskomsten er færdigredigeret. Hvis arbejdsgiver ikke når at udbetale lønstigningerne med april-lønnen, efterreguleres de med en senere lønudbetaling.