LR pixel

Bondos sidste time:
'Et opgør med den totalt misforståede styring'

20200811-173347-L-1920x1080we
'I sidste ende er det lederen, der træffer afgørelse, og det er ret fornuftigt, for man kan ikke sidde og træffe kollektive beslutninger om alting,' lyder det fra Anders Bondo. Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
11. aug. 2020 10.44
Som den sidste store gerning som formand for lærerne fik Anders Bondo Christensen gjort op med den styring af lærerne, han indædt har kæmpet imod siden skolereformen i 2013. Både han og hans mangeårige modpart, Michael Ziegler fra KL, er glade for den nye arbejdstidsaftale

Anders Bondo Christensen stopper som formand for landets lærere - og i går landede han en ny arbejdstidsaftale, som Bondos medlemmer nu skal tage stilling til. Det er en aftale, der har været lang tid undervejs, siden man tilbage i 2013 vedtog den udskældte Lov 409, også kendt som arbejdstidsloven.

Den lov dannede baggrund for, at lærerne som udgangspunkt ikke havde den dedikerede forberedelsestid, som de ellers havde frem til indførelsen af den nye folkeskolereform.

Den dedikerede forberedelsestid er nu tilbage, fordi man i den nye aftale skelner mellem forberedelsestid og undervisningstid. Det har været et af de mest presserende ønsker for lærerne.

LÆS OGSÅ: Lærerne har fået ny arbejdstidsaftale

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

A4 Overenskomst

1 Bruger

4.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)

Adgang til den nyeste viden inden for fagpolitik, ligeløn, social dumping, konflikter, EU og forhandlinger

Få adgang nu

3 Brugere

8.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
√
Adgang til dig og
2 kollegaer
√
Du er i gang på
2 minutter

Kun 2.949 per person/år

Få adgang nu

5 Brugere

12.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
Adgang til dig og
4 kollegaer til en stor
besparelse

Kun 2.569 per person/år

Få adgang nu
A4 Overenskomst
Allerede abonnent?

Glemt kodeord