LR pixel

Akademikernes formand:
'Uenighed om løn kan føre til konflikt'

lars-qvistgaard-presse1-1024x683
Lars Qvistgaard debuterede som chefforhandler for Akademikerne ved de hektiske overenskomstforhandlinger i 2018. – Man må sige, at jeg fik min ilddåb dengang, siger han i dag til A4 Overenskomst. Foto: Pressefoto.
TEMA: OK21
1. feb. 2021 06.20
Lars Qvistgaard debuterede som chefforhandler for Akademikerne ved de hektiske overenskomstforhandlinger i 2018. OK21 bliver meget anderledes, mener han. Stemningen og tilliden mellem parterne er bedre nu end for tre år siden. Qvistgaard mener, at overenskomsterne skal afspejle den tid, de bliver forhandlet i, og lige nu ser han to store udfordringer.

Lars Qvistgaard husker tydeligt overenskomstforhandlingerne på det offentlige område i 2018, som var hans første som topforhandler på statens område. Han lærte meget af de lange og dramatiske forhandlinger dengang. Men OK21 bliver helt anderledes, mener han.

– Det gik meget hedt for sig i 18. Og det er klart, at det har vi i fællesskab evalueret på. Vi er blandt andet kommet frem til nogle fælles erklæringer, hvor vi har defineret den gode måde at forhandle på. Stemningen og tilliden mellem parterne er bedre nu end for tre år siden, fortæller Lars Qvistgaard til A4 Overenskomst. 

LÆS OGSÅ: Ziegler har lært af slagsmålene: OK21 bliver anderledes

– Formålet med en overenskomstforhandling er jo ikke at skabe en konflikt. Vi skal skabe resultater, som er med til at udvikle de offentlige arbejdspladser, som både vi og arbejdsgiverne er glade for. Selvfølgelig skal vi kunne være uenige undervejs, og det kan også godt være, at vi bliver så uenige, at vi ikke kan finde et resultat. Men før vi kommer derhen, så skal vi have en ordentlig proces, tilføjer han. 

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

A4 Overenskomst

1 Bruger

4.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)

Adgang til den nyeste viden inden for fagpolitik, ligeløn, social dumping, konflikter, EU og forhandlinger

Få adgang nu

3 Brugere

8.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
√
Adgang til dig og
2 kollegaer
√
Du er i gang på
2 minutter

Kun 2.949 per person/år

Få adgang nu

5 Brugere

12.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
Adgang til dig og
4 kollegaer til en stor
besparelse

Kun 2.569 per person/år

Få adgang nu
A4 Overenskomst
Allerede abonnent?

Glemt kodeord