LR pixel

Lagerarbejder:
Husker du at værdsætte din tillidsmand?

Snapchat2
10. mar. 2022 06.30
Dette er et debatindlæg. Det er udtryk for skribentens holdning. Du er velkommen til at deltage i debatten - send dit indlæg til [email protected].

VED DU, HVAD EN TILLIDSREPRÆSENTANT ER, eller hvorfor det er vigtigt at have en kollega, der har din ryg på arbejdsmarkedet? En, der kæmper for, at du har ret til bedre løn- og arbejdsvilkår.

Dér sad jeg alene overfor de to ledere på deres kontor. Og lige dér kom tanken. At jeg virkelig havde ønsket, at jeg havde taget min tillidsrepræsentant med til mødet
Julie Bæk Olesen, lagerarbejder, AMR

Sådan en tillidsmand har jeg på mit arbejde. Jeg ved, jeg altid kan gå til ham. Han har nemlig min ryg, også da jeg blev valgt som arbejdsmiljørepræsentant og var helt grøn til fingerspidserne.

LÆS OGSÅ: Tømrersjak vinder særpris: Kæmpede modig kamp mod byggeleder

Jeg husker særligt en episode, hvor jeg burde have brugt min tillidsmand. Jeg var lige startet som arbejdsmiljørepræsentant og fulgte op på nylige ulykker på arbejdspladsen og havde spørgsmål til lederne om det. Efterfølgende blev jeg kaldt på kontoret. Lederne brød sig ikke om, at ”jeg legede politibetjent” og stillede så mange spørgsmål til sikkerheden. De truede endda med både mundtlige og skriftlige advarsler.

DÉR SAD JEG ALENE overfor de to ledere på deres kontor. Og lige dér kom tanken. At jeg virkelig havde ønsket, at jeg havde taget min tillidsrepræsentant med til mødet. Kort efter vendte jeg det hele med tillidsmanden, og jeg fik aldrig en advarsel. Det skyldtes i høj grad mit samarbejde med min tillidsrepræsentant og min fagforening.

Efter min mening er den eneste måde at støtte sin tillidsmand på ved at være med i det faglige fællesskab og ikke kun betale til a-kassen
Julie Bæk Olesen, lagerarbejder, AMR

Jeg har lært, at jeg aldrig igen går til møde på min arbejdsplads uden en tillidsmand. Det er hans fortjeneste, hans støtte og hjælpen fra de andre tillidsvalgte på arbejdspladsen, at jeg ved, at jeg gør det rigtige for mine kolleger, når jeg tager hånd om problemer med arbejdsmiljøet.

Indlægget fortsætter under billedet

AMR Julie Bæk Olesen og hendes tillidsmand. Foto: Privat

Derfor vil jeg altid støtte de tillidsvalgte på mit arbejde, og det betyder blandt andet, at jeg er med i den fagforening, som min arbejdsplads har overenskomst med. I mit tilfælde er det 3F. Hvis vi ikke har en overenskomst, har vi ikke en tillidsmand, som kan tage kampen for os. En, der kan tale vores sag og stå ved vores side.

Husker du at værdsætte din tillidsmand? Efter min mening er den eneste måde at støtte sin tillidsmand på ved at være med i det faglige fællesskab og ikke kun betale til a-kassen. For det er der, du giver ham eller hende dit mandat til at forhandle bedre vilkår og rettigheder til dig og dine kolleger. Husk det.

LÆS OGSÅ: René Bøhm Jensen er Årets Tillidsrepræsentant

Deltag i debatten - send dit indlæg på maks. 600 ord til [email protected].