LR pixel

250.000 lønmodtagere fusionerer i hovedstaden

Per_G_Olsen_-_Formand_FH_Hovedstaden
Per G. Olsen blev onsdag valgt til formand for FH Hovedstaden på en stiftende repræsentantskabsmøde. Foto: Pressefoto.
10. dec. 2020 18.53
Med 76 lokale fagforeninger, som tilsammen repræsenterer 250.000 lønmodtagere i Storkøbenhavn og Nordsjælland, går LO Hovedstaden og FTF Region Hovedstaden sammen og bliver til FH Hovedstaden.

LO Hovedstaden og FTF Region Hovedstaden fusionerer og danner fra årsskiftet FH Hovedstaden. 

Den nye organisation skal fremover varetage lønmodtagernes interesser i forhold til en lang række områder, blandt andet spørgsmål om arbejdsmarkedspolitik, opkvalificering, uddannelse, erhvervspolitik, grøn omstilling, infrastruktur, digitalisering, ligestilling, social dumping, sundhed, arbejdsmiljø og velfærd - både inden for det private og offentlige arbejdsmarked i hovedstadsområdet.

Læs også: Folketinget giver EU-forslag gult kort: 'Vi vil beskytte den danske model med alle midler'

 – Det er stærkt, at vi nu har skabt et bundsolidt fagligt fællesskab med muskler og visioner inden for det regionale og kommunalpolitiske område, hvor fagbevægelsen positivt kan påvirke forholdene for de 1,4 millioner mennesker, som bor og arbejder i Hovedstadsområdet” siger Per G. Olsen, som blev valgt til formand for FH Hovedstaden på en stiftende repræsentantskabsmøde onsdag. 

Hos FH Hovedstaden samler de lokale fagforeninger i Hovedstadsområdet deres fagpolitiske interesser og påvirkningsmuligheder i et stærkt tværfagligt fællesskab.

– I FH Hovedstaden tror vi på, at vores styrke og dialog med lokalpolitikerne er afgørende når det gælder om, at lønmodtagernes interesser inddrages i de lokalpolitiske beslutninger på alle borgernære niveauer i Hovedstadens 28 kommuner”, siger Per G. Olsen